Familjen

Margareta, min livskamrat sedan gymnasiståren, har arbetat inom Sveriges Radio, TRU, Utbildningsradion, Kristna Fredsrörelsen och Sveriges Kristna Råd. Hon är framför allt aktiv inom fredsarbete av olika slag.

Margareta

Min mamma, Margit Ingelstam, lämnade oss den 7 maj 2011. De sista två åren bodde hon på ett trevligt äldreboende i Blackeberg. Hon firade sin hundraårsdag i kretsen av nära 80 yngre släktingar i oktober 2010. Mamma gladde oss mycket genom sina många intressen och genom att hålla fin kontakt med mig och mina fyra syskon (Bengt, Rolf, Eva och Hans) och hela klanen. Margits sista år har varit hennes och våra livs bonus.

Margit                                   Fem generationer

Våra barn
Susanna Ingelstam-Duregård, utbildare och skolledare. Numera rektor vid en grundskola utanför Göteborg . Gift med Per Duregård, pastor i Betlehemskyrkan i Göteborg med uppgifter för socialt utsatta människor.

Tinna Ingelstam, skådespelare och teaterlärare, bosatt i Göteborg. Jobbar som dramalärare i Lerum och som frilansskådespelare i Göteborg. En ny teaterföreställning om två fromma och starka kvinnor gläder publik i Göteborg och på andra platser, och inte minst hennes mamma.

Lena Ingelstam, sedan försommaren 2020 generalsekreterare för biståndsorganisationen Diakonia. Gift med Anders (Nilsson) som är specialist inom IT, särskilt säkerhet och identifikation. De har nyligen byggt ett eget hus i strandläge ett par mil söder om Tumba.

Lisa Ingelstam, ridinstruktör, bosatt på Färingsö. Kolla med Lisa och hennes företag Rätta Formen  om du behöver ridlektioner, eller har en besvärlig häst! Gift med Mats Thunblad, yrkesmässigt och privat duktig på mat

Mia Ingelstam, undersköterska, bosatt i Bromma/Abrahamsberg. Hon har ett fint handlag med människor (gamla som unga) och med djur, och berikar vår och andras närmiljö här i Bromma.

Jag räknar inte upp alla våra 13 trevliga och intressanta barnbarn här, utan går direkt på den senaste generationen, de första barnbarnsbarnen.

Detta är lilla Mod, född i februari 2007. Föräldrarna är Amanda (Duregård) och Jonas (Almström Duregård). Bilden visar henne som nyfödd, men hon är nu en skolflicka med många insikter och åsikter.

mod

Ytterligare fyra barnbarnsbarn har vi fått: Sahira, född 2015 och Nahla, född 2017. Föräldrarna är Isabelle (Girardon) och Ludvig (Duregård). Och så: 2019 Mio, 2020 Levi, barn till Saga (Olsén) och Jonatan (Duregård).

Lämna ett svar